Decorateur

Nice Things

Όταν μπει κανείς στο κατάστημα γυναικείων ενδυμάτων και αξεσουάρ Nice Things στον πεζόδρομο της Πυλαρινού στην Κόρινθο, νιώθει σαν να μπήκε σε μία χωροχρονική πύλη. Οι δεκαετίες του στυλ και της μόδας μοιάζουν να συγχωνεύονται με τις σύγχρονες τάσεις με αρωγό τι άλλο από την διακόσμηση. 

Nice Things

Στη δημιουργία του καταστήματος Nice Things αρχικά είχα να σκεφτώ τα πολύ καλά προϊόντα της Ισπανικής φίρμας και ποιος θα ήταν ο καλύτερος τρόπος να αναδειχθούν. Επίσης καθώς τα καταστήματα Nice Things είναι αλυσίδα και άρα κάποια στοιχεία της διακόσμησης θα έρχονταν αυτούσια από την εταιρεία, έπρεπε να σκεφτώ και ποιο θα ήταν εκείνο το στοιχείο που θα διαφοροποιούσε το εν λόγω κατάστημα από τα υπόλοιπα.
Το ρετρό στοιχείο στην διακόσμηση ήταν ο «οδηγός» μου για να διαμορφώσω το κατάστημα αυτό. Από την πρόσοψή του κιόλας, με το εντυπωσιακό σιδερένιο στέγαστρο που σχεδιάστηκε από εμένα καθώς και την ταμπέλα του μαγαζιού, ο πελάτης αποκομίζει την αίσθηση ότι πρόκειται να μπει σε ένα παραμυθένιο ραφτάδικο της δεκαετίας του ’50.

Nice Things

Μπαίνοντας η αίσθηση ότι γίνεται κοινωνός κάποιου παλιού και τόσο εκλεπτυσμένου χρόνου, δεν εγκαταλείπει τον πελάτη, πράγμα που φρόντισα συνδυάζοντας τα αντικέ έπιπλα που έστειλε η εταιρεία με το έτοιμο δάπεδο LAMINATE σε παλαίωση που τοποθέτησα.
Επιπλέον επέλεξα το γκρι χρώμα για το κατάστημα που αναδεικνύει την όμορφη ταπετσαρία σε λευκό με μαύρα σχέδια που μπαίνει σε κάθε ένα από τα καταστήματα Nice Things. Το ρετρό στοιχείο συμπληρώνεται μοναδικά εκτός από τις επιμέρους διακοσμητικές πινελιές, με το παλαιό μπρούτζινο κεντρικό φωτιστικό που τοποθέτησα στην οροφή του καταστήματος.

Nice Things

Λεπτομέρεια που ενισχύει το σύνολο των διάσπαρτων ρετρό χαρακτηριστικών του Nice Things αποτελεί η κατασκευή της καμάρας του καταστήματος. Παράλληλα και σε συνδυασμό με τις καμπύλες στα έτοιμα έπιπλα που λάβαμε από την εταιρεία, η καμπύλη της καμάρας συμπληρώνει τον γυναικείο χαρακτήρα της Nice Things.
Ωστόσο στις ραφιέρες που σχεδίασα πρωταγωνιστές είναι τα ρούχα που επαναφέρουν τον πελάτη στη σύγχρονη εποχή προσφέροντας του σχέδια, χρώματα και υφάσματα με ξεχωριστή φινέτσα και χαρακτήρα.

Σημαντικό ρόλο στα καταστήματα ένδυσης παίζει η μελέτη και ο σχεδιασμός του φωτισμού καθώς πρέπει να εξασφαλιστεί η φυσική απόδοση των χρωμάτων των προϊόντων. Για τον σκοπό αυτό εκτός του κρυφού φωτισμού που τοποθετήθηκε χρησιμοποίησα λαμπτήρες H.Q.I.

Nice Things

Και καθώς πρόκειται για ένα κατάστημα ενδυμάτων δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτό, ένα δοκιμαστήριο. Αν και περιορισμένος ο χώρος που διέθετα, το δοκιμαστήριο δεν χάνει σε λειτουργικότητα ενώ δεν λειτουργεί επιβαρυντικά για το χώρο. Η λειτουργικότητα όμως είναι το ζητούμενο για τον εργαζόμενο στο κατάστημα για τον οποίο σχεδίασα ένα διακριτικό και άνετο παράλληλα ταμείο στο ίδιο επίπεδο με το δοκιμαστήριο για καλύτερη επίβλεψη του καταστήματος.

Η ατμόσφαιρα που προσέδωσε ο δικός μου σχεδιασμός και το ύφος των προϊόντων Nice Things είναι κυριολεκτικά παραμυθένια. Ο πελάτης νιώθει πρωταγωνιστής μιας ιστορίας που θα γραφτεί σε ένα σκηνικό άλλης εποχής, μιας εποχής πιο ιδιαίτερης πιο λεπτοφυούς και όμως πιο εξεζητημένης που θα συνεχίσει να τον ακολουθεί κι αφού ολοκληρώσει τις αγορές του. Κι όταν καταφέρει κανείς να δημιουργήσει ένα τέτοιο αισθητικό αποτέλεσμα στην εποχή της τυποποίησης –ιδιαίτερα σε ότι αφορά τα ενδύματα- δεν μπορεί να νιώθει κάτι λιγότερο από υπερήφανος για το έργο του αυτό.

Το γραφειο μας

Ακολουθηστε μας στο Facebook

Επικοινωνια

  • Διεύθυνση: Δαμασκηνού 46, Κόρινθος.
  • Τηλ: +(030) 2741 0 28524
  • Κιν: +(030) 6977 407 451
  • Email: info@decorateur.gr

facebook  1421855415 twitter-64   1421855426 pinterest-64

You are here Projects Καταστηματα Λιανικης Nice Things