Decorateur

Οδοντιατρείο Βραχάτι

''Simplicity is the ultimate sophistication''

-Leonardo Da Vinci

Οδοντιατρείο Βραχάτι

Όταν δημιουργείς έναν επαγγελματικό χώρο πρέπει να γνωρίζεις πώς να συνδυάζεις τις τελευταίες τάσεις της διακόσμησης και τα σύγχρονα υλικά με το προσωπικό στίγμα του πελάτη σου, ο οποίος θέλει να είναι ο κυρίαρχος του χώρου που σου εμπιστεύεται. Τώρα όταν φτιάχνεις ένα οδοντιατρείο υπάρχει ένας ακόμα «σκόπελος» που οφείλεις να ξεπεράσεις: Τον φόβο της οδοντιατρικής καρέκλας. Ο χώρος πρέπει να είναι φιλόξενος και την ίδια στιγμή να αποπνέει τη στιβαρότητα του ιατρείου. Παράλληλα στο επίκεντρο της δημιουργίας κάθε επαγγελματικού χώρου, είναι η εξασφάλιση της απόλυτης λειτουργικότητας, με γνώμονα τόσο τον επαγγελματία όσο και τον πελάτη. Είναι η γνώση, το μεράκι και η ιδιαιτερότητα στις κατασκευαστικές λεπτομέρειες που έφεραν ένα υψηλής αισθητικής αποτέλεσμα στο ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΟ ΒΑΣΙΛΗ Η. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ.

Οδοντιατρείο Βραχάτι

ΣΥΝΕΠΕΙΑ - ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ - ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Το παραπάνω τρίπτυχο αποτελεί τη θεμελιώδη λίθο κάθε επιτυχημένης συνεργασίας. Στο χώρο πραγματοποιήθηκε Μελέτη Χωροταξίας + Διακόσμησης, καθώς και Μελέτη Φωτισμού τον Μάρτιο του 2009. Με την προσωπική μου επίβλεψη σε όλες τις φάσεις της δημιουργίας και της κατασκευής, το έργο παραδόθηκε τον Οκτώβριο του 2009.
Ο χώρος των 80 τ.μ. στον πρώτο όροφο ενός νεόδμητου συγκροτήματος γραφείων, στην Θ. Βασιλείου 44 στο Βραχάτι, γέμισε σταδιακά με μία ομάδα τεχνικών και το αποτέλεσμα σε λίγους μόνο μήνες ήταν ένας άρτιος, λειτουργικός και καλαίσθητος επαγγελματικός χώρος που, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του πελάτη περιλάμβανε:
  • Αίθουσα Αναμονής – Reception Γραμματέως
  • Δύο ξεχωριστές αίθουσες για οδοντιατρικές καρέκλες
  • Ξεχωριστό γραφείο ιατρού.Οδοντιατρείο Βραχάτι

ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ - RECEPTION ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΣ

Το μέταλλο και το δέρμα, το γκρι και οι αποχρώσεις του καφέ και του χρυσού, δένουν αρμονικά στην αίθουσα αναμονής και τη ρεσεψιόν του ιατρείου. Η ρεσεψιόν της γραμματέως αποτελεί μια ειδική κατασκευή από λάκα με επένδυση δερμάτινης ταπετσαρίας που φωτίζεται από δύο σειρές spots.
Το αποτέλεσμα:
Η εργαζόμενη εργάζεται με άνεση και παράλληλα οι ασθενείς μπορούν να είναι σε άμεση επαφή μαζί της αν κάτι χρειαστούν. Η reception είναι μεν προσιτή τόσο στον πελάτη όσο και στον ιατρό αλλά το σχήμα και το μέγεθός της δίνουν την απαραίτητη «απόσταση» στην γραμματέα από τον κύριο χώρο της αίθουσας.

Οδοντιατρείο Βραχάτι

Οι αναπαυτικοί δερμάτινοι καναπέδες και η ταπετσαρία με τα χρυσά μοτίβα δημιουργούν την ευχάριστη φιλόξενη ατμόσφαιρα που είναι απαραίτητη για να αμβλυνθεί το άγχος που προκαλεί η αναμονή της οδοντιατρικής καρέκλας. Η διαφορά στον χώρο αυτό γίνεται μέσα από τις ευφάνταστες διακοσμητικές λεπτομέρειες, όπως τα φωτιστικά δαπέδου και το πρωτότυπου σχήματος τραπέζι από γυαλί, και συμβάλλει στην γενική εικόνα της ηρεμίας και της ζεστασιάς που αποπνέει η αίθουσα.

2 ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις του πελάτη δημιουργήθηκαν δύο ξεχωριστοί χώροι για τις οδοντιατρικές καρέκλες, όπου κυριάρχησε το χρώμα του διακριτικού beige, ενώ η «ιδιότητα» σε κάθε μία από τις δύο αίθουσες τονίστηκε με το απαραίτητο «δόντι» της στην πόρτα από λάκα, που είναι και το λογότυπο του ιατρού .
odontiatreio5 th odontiatreio6 th

Οδοντιατρείο Βραχάτι ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΙΑΤΡΟΥ
Με τη δημιουργία τριών ανοιγμάτων στον τοίχο και τη χρήση αμμοβολισμένου γυαλιού έγινε ο διακριτικός διαχωρισμός του γραφείου από τις οδοντιατρικές αίθουσες. Ο μικρός πολυέλαιος σε συνδυασμό με την παρουσία του μετάλλου και του δέρματος και σε αυτόν τον χώρο προσδίδουν το απαραίτητο κύρος, χωρίς να υστερούν σε άνεση και λειτουργικότητα σε έναν από τους πιο σημαντικούς χώρους για την εύρυθμη λειτουργία του ιατρείου. Τον προσωπικό χώρο του ιατρού.

Projects

left direction
right direction

Το γραφειο μας

Ακολουθηστε μας στο Facebook

Επικοινωνια

  • Διεύθυνση: Δαμασκηνού 46, Κόρινθος.
  • Τηλ: +(030) 2741 0 28524
  • Κιν: +(030) 6977 407 451
  • Email: info@decorateur.gr

facebook  1421855415 twitter-64   1421855426 pinterest-64

You are here Projects Ιατρεια Κλινικες Οδοντιατρείο Βραχάτι